Pavlova hiša v Potrni na avstrijskem Koroškem / Pavelhaus in Laafeld, Austria

02/04/2011 17:00

v soboto, 2. 4. 2011, ob 17. uri

Festival ljubezni 2011 v Pavlovi hiši
Pavlova hiša, Laafeld / Potrna 30
Radgona / Radkersburg

https://www.kibla.org/festivali/festival-ljubezni

 

Festival ljubezni 2011, spremljevalni program

spremljevalni program / Begleitprogramm
Festival ljubezni v Pavlovi hiši / Festival der Liebe im Pavelhaus
sobota, 2. april 2011 / Samstang, 2. April 2011

17:00 dvojezično branje Berlin, Odisej in noč: Antologija sodobne slovenske poezije / Zweisprachige Lesung Berlin, Odysseus und die Nacht: Anthologie der slowenischen Gegenwartspoesie
Jani Kovačič, Barbara Korun, Taja Kramberger, Iztok Osojnik, Tatjana Jamnik
Predstavlja se skupina uveljavljenih slovenskih pesnic in pesnikov v družbi kantavtorja. S svojimi raznolikimi pristopi, odprtostjo in estetsko vrednostjo svojih del ter svojimi političnimi in etičnimi refleksijami predstavljajo izsek slovenske literarne krajine. Močna, živa besedila v izvirniku in nemških prevodih. Plus koncert.

 

18:45 koncertna pripoved Tri zdrave Marije in en oče naš
Eine konzertante Erzählung Drei Ave Maria und ein Vater unser
(z nemškimi podnapisi / mit deutscher Übersetzung)
Ana Duša, Polona Janežič, Vesna Zornik, Boštjan Narat
Tri zdrave Marije in en oče naš so nastale s sodelovanjem priznanih glasbenikov Polone Janežič, Boštjana Narata in Vesne Zornik (vsi trije člani skupine Katalena), pripovedovalk Ane Duša in Špele Frlic ter režiserja Mareta Bulca, ki se je med drugim podpisal tudi pod gledališko uspešnico Čefurji, raus! Dogodek, ki se giblje med pripovedjo, koncertom in gledališko predstavo, je prva stalna produkcija Pripovedovalskega Varieteja.

 

20:00 kantavtor/Liedermacher Tomaž Pengov
Tomaž Pengov je izjemen lirik, ki ga imamo le redko priložnost slišati v živo. Leta 1973 je izdal legendarno ploščo Odpotovanja, ki velja za prvo kantavtorsko stvaritev v Jugoslaviji. Vse od takrat je ostal zvest samemu sebi in se uspešno izmikal tokovom popularne godbe. Po daljšem premoru je leta 2006 izdal album z naslovom Koncert, ki ponuja pregled njegovega dotlejšnjega ustvarjanja. Drevo in zvezda (2011) obseže Tomaževe zbrane pesmi in zvočno knjigo nikoli prej objavljenih posnetkov, nastalih v sodelovanju z vrsto glasbenikov iz različnih obdobij Tomaževega ustvarjanja.